logo
< >
  • case
  • case
  • case
  • case

Nuuks Plads

BBP har for Freja Ejendomme lavet et forslag til hvordan det gamle landsarkiv på Jagtvej kan udvikles med i alt 13.000 m² og give kvarteret en nyt vartegn og en ny offentlig plads når Nuuks Plads metrostation åbner i 2019.

Martin Nyrops arkivbygning fra1893 indrettes til cafeer, mad og gastronomi.

Nils Koppels sorte skifferbygning fra 1963 kan desværre ikke genanvendes og erstattes af en ny bygning med samme arkaiske form, der rummer 100 kollegieboliger. 

Som et nyt tredje element tilføjes et fritstående tårn som en campagnile på 20 etager med familieboliger.

På toppen af tårnet foreslås en offentlig udsigts café / restaurant. Teknikken på toppen af tårnet skærmes af glasprismer, evt. udformet af en kunstner.

Det arkitektoniske udgangspunkt er at skabe et ensemble at tre ligeværdige bygninger med samme tyngde og arkitektoniske pondus. På den måde revitaliseres Nyrop's gamle bygning og der opstår der en balance og mellem nyt og gammel. 

De tre bygninger danner et nyt intimt byrum, der udformes som en klassisk plads, der kan benyttes af kvarteret til loppemarkeder mm. I de tre bygningers stueetager indrettes butikker, caféer og madsteder. Langs Nyrop's gamle bygning er der sol hele dagen med udeservering for caféerne på pladsen.